top of page

Tagliatelle met bloemkool

Tagliatelle con cavolfiore con briciole

Ingrediënten 4 personen

(als hoofdgerecht)

400 gram bloemkool

2 teentjes knoflook

400-500 gram tagliatelle

Olijfolie

100 gram Pecorino romano 2-3 ansjovis filets (op olie)

Grof broodkruim van oud brood


Houten prikkers


🕐 10🔪25🍳 👩🏼‍🍳


1. Zet een grote pan op met water om de tagliatelle in te koken.

2. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe de juiste hoeveelheid in een pan en bedek met (kokend) water. Steek een teentje knoflook aan een prikker en doe die ook in het water. Kook de bloemkool totdat die zacht is. Haal de knoflook er naderhand uit.

3. Giet de bloemkool af en houd 1 flinke beker kookvocht achter. Pureer nu de bloemkool met de pecorino. Als de crème te vast is: voeg kookvocht toe, totdat een smeuïge crème ontstaat. Doe er peper uit de molen bij en meng goed.

4. Kook de tagliatelle gaar (zie hieronder).

5. Maak nu het broodkruim. Zorg dat je 2 sneden grof brood hebt en hak dat fijn (eventueel met de staafmixer). Heb je geen oud brood, bak het dan even in een droge koekenpan totdat het wat oud aanvoelt. Hak daarna fijn.

6. Verhit de olie in een koekenpan, knijp een teentje knoflook er bovenuit en doe de ansjovis in de olie totdat die helemaal is gesmolten.

7. Voeg het grove broodkruim toe en mix dat totdat het olie heeft opgenomen en het kruim krokant en goudkleurig is.

8. Giet de tagliatelle af en roer de bloemkool crème erdoor, zodat die mooi is verdeeld over de tagliatelle. 9. Serveer per bord en strooi de broodkruim met de ansjovis eroverheen. Eventueel nog een beetje extra pecorino er overheen strooien.👉🏽 Pasta koken: Als het water voor de pasta kookt, doe er dan pas zout bij. Voeg vervolgens de spaghetti of andere pasta toe en laat het water weer koken. Roer de pasta goed door, draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Houd vanaf het moment dat het water weer kookt de kooktijd -2 minuten aan. Roer tussendoor de pasta flink door zodat die niet kleeft. Daarna gewoon afgieten. Het voordeel is dat de pasta nooit kleeft aan de onderkant van de pan.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page