top of page

Rigatoni pompoen, porcini & worstjes

Rigatoni alla zucca con porcini e salsiccia

Ingrediënten 4 personen

(als hoofdgerecht)

400 gram rigatoni (dikke 'penne') Olijfolie

2 teentjes knoflook

600 gram pompoen in blokjes gesneden 1 zakje in warm water geweekte (droge) funghi porcini 2 verse worstjes 8-10 takjes peterselie fijngehakt Zout en peper naar smaak.

100 gram Pecorino romano

2 koekenpannen

Kookpan


🕐 15🔪25🍳 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳


1. Zet een grote pan op met water om de rigatoni in te koken.

2. Zet de koekenpan op het vuur met een olie (2 eetlepels) en gekneusd teentje knoflook en bak daarin de verkruimelde worstjes. Als de worstjes gaar zijn: uit de pan halen. Knoflook weggooien.

3. Het vet in de pan laten en de kleine blokjes pompoen erin bakken met wat water erbij. Fijnprakken met een spatel en zorgen dat het geheel wat vochtig blijft. Doe er zout overheen en wat nootmuskaat.

4. Zet de andere koekenpan weer op het weer met olie (2 eetlepels) en gekneusd teentje knoflook. Bak de in water geweekte funghi porcini. Strooi er daarna wat fijngehakte peterselie overheen.

5. Kook de rigatoni gaar (zie hieronder).

6. Voeg de worstjes en de funghi porcini bij de pompoen. Roer goed door. Strooi er wat pecorino overheen en roer nog eens goed door.

7. Giet de rigatoni af en roer het pompoenmengsel er doorheen.

8. Serveer op 4 warme bordjes en geef apart de resterende pecorino erbij.👉🏽 Pasta koken: Als het water voor de pasta kookt, doe er dan pas zout bij. Voeg vervolgens de spaghetti of andere pasta toe en laat het water weer koken. Roer de pasta goed door, draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Houd vanaf het moment dat het water weer kookt de kooktijd -2 minuten aan. Roer tussendoor de pasta flink door zodat die niet kleeft. Daarna gewoon afgieten. Het voordeel is dat de pasta nooit kleeft aan de onderkant van de pan.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page