top of page

Boerenappel-bramentaart (schuiftaart)

Torta di mele e more

Ingrediënten 8-10 stukjes

2 eieren

225 gram suiker

55 gram bloem

125 ml melk

100 gram boter

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel vanille-essence4 flinke appels (golden delicious, elstar of jonagold) geschild en in stukjes gesneden

Citroensap

1 doosje bramen uit de vriezer (of vers) (pakweg 200 gram)
🕐 25 🔪 65 ⏱️ 👩🏼‍🍳


1. Oven voorverwarmen op 190 graden. Een springvorm van ongeveer 26-28 centimeter bekleden met bakpapier.

2. De appels schillen en in kleine stukjes snijden. Direct besprenkelen met citroensap. Bramen schoonmaken en laten uitlekken. Of laten ontdooien. Ze hoeven niet helemaal ontdooid te zijn.

3. Boter laten smelten in een pannetje en dan direct van het vuur zodat de boter niet bruin wordt. Zet alvast de juiste hoeveelheid bloem, melk en bakpoeder klaar.

4. Eieren met suiker in een kom doen en alles mengen totdat de suiker is opgenomen.

5. Als de suiker en de eieren helemaal zijn gemengd zeef er dan de bloem door en mix alles goed door elkaar.

6. Vervolgens de gesmolten boter, de melk en de vanille-essence erdoor mengen. Alles goed mixen. Op het laatst het bakpoeder erdoor. (De bakpoeder mag ook meegezeefd worden met de bloem).

7. Schep dan de appels en de bramen door het mengsel.

8. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede spring vorm en zet de springvorm helemaal onderin de oven. Bak de taart 10 minuten.

9. Zet de taart vervolgens middenin de oven en bak ‘m nog voor 50-55 minuten. Let op: controleer tussendoor of de bovenkant niet te donker wordt. Als dat gebeurt: dek de bovenkant af met aluminiumfolie tot de taart klaar is.De taart uit de oven halen en af laten koelen. Je kunt de taart bestrooien met poedersuiker.


👉🏽 Je kunt de taart ook alleen met appels maken. Ook lekker, maar net wat minder speciaal dan met de bramen. Gebruik in dat geval 1-2 appels extra.


👉🏽 Ik heb ontdekt dat de taart nog iets lekkerder is als je overal 1,5 keer de hoeveelheid van neemt. De bodem is ietsjes hoger. Neem dan: 3 eieren, 300 gram suiker (dat is niet 1,5 keer de hoeveelheid maar is meer dan genoeg), 80 gram bloem, 200 ml melk, 150 gram boter, 3 theelepels bakpoeder en 1,5 theelepel vanille-essence, 5 appels en 200 gram bramen.

 

Leuk om te weten

De taart is heerlijk, maar zet 'm nooit met het onderste deel van de springvorm óp een bord. Dat deden we een keer. De taart schoof twee keer heen en weer, en... lanceerde zichzelf toen van de tafel af. Sindsdien heet de taart hier de 'schuiftaart'.
Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page