top of page

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti carbonara

Ingrediënten 4 personen

(als hoofdgerecht)

400-500 gram spaghetti

Olijfolie

Chilipepertjes (chiliflakes)

1 heel bakje pancetta (blokjes/reepjes) of varkenswang (guanciale) in blokjes

Scheutje grappa (of witte wijn)


4 eieren (1 heel ei, drie eidooiers)

100 gram geraspte pecorino romano

Peterselie (beetje heel fijn gesneden)

Peper uit de molen

Zout


🕐 10🔪20🍳 👩🏼‍🍳


1. Zet een grote pan op met water om de spaghetti in te koken.

2. Bak in een diepere koekenpan met een beetje olijfolie de spekjes of varkenswang totdat het spek doorzichtig is. Blus af met grappa of met de witte wijn. Laat het nog iets opkoken en wat van het vocht verdampen. Draai het vuur nu uit.

3. Kook de spaghetti gaar: voeg zout toe, doe de droge pasta in het kokend water, roer goed door, laat het water koken en draai dan het vuur uit. Deksel op de pan en kooktijd -2 minuten aanhouden.

4. Klop nu de eieren met een garde helemaal los. Roer de geraspte pecorino erdoor en tenslotte de peterselie.

5. Ongeveer 1-2 minuten voordat de spaghetti klaar is, zet je het vuur zachtjes aan onder de spekjes. Als de spaghetti is afgegoten roer je die daarna snel door de spekjes.

6. Vervolgens roer je de spaghetti met de spekjes snel door de geklopte eieren met kaas en peterselie. Doe er ruim peper uit de molen overheen. Serveer meteen.


👉🏽 Op de een of andere manier hebben Nederlanders de neiging om overal room door te roeren. Doe dat niet bij de carbonara, want het verpest echt compleet de pure smaak.


👉🏽 Pasta koken: Als het water voor de pasta kookt, doe er dan pas zout bij. Voeg vervolgens de spaghetti of andere pasta toe en laat het water weer koken. Roer de pasta goed door, draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Houd vanaf het moment dat het water weer kookt de kooktijd -2 minuten aan. Roer tussendoor de pasta flink door zodat die niet kleeft. Daarna gewoon afgieten. Het voordeel is dat de pasta nooit kleeft aan de onderkant van de pan.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page