top of page

Auberginepakketjes

Involtini di melanzane

Ingrediënten 4 personen

3 à 4 aubergines Olijfolie voor bakken en dressing

2 bolletjes mozzarella in dunne plakjes

2 grote vlezige tomaten in dunne plakjes

20 + 10 blaadjes basilicum

Peper en zout

5 gedroogde tomaatjes

citroensap

Pijnboompitjes

🕐 20🔪60✋🏽20✔️ 👩🏼‍🍳


1. Snijd de aubergines in de lengte in dunne (0,5 cm dik) plakken: totaal 16 plakken voor 4 personen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak daar de plakken aubergines in. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dep ze droog zodat ze niet zo vet zijn. Zorg dat ze niet te zeer aan elkaar kleven, want dan scheuren ze als je ze van elkaar haalt.

3. Leg de plakken kruislings over elkaar en leg in het midden steeds een (half) plakje tomaat, een stukje mozzarella, bestrooi met peper en zout, leg er een blaadje basilicum op en sluit af met een plakje tomaat.

4. Vouw de auberginepakketjes dicht en druk ze licht aan. Leg ze op een bord (niet bovenop elkaar) en laat ze tenminste 1 uur afkoelen in de koelkast. Tot zover kun je ze ook bewaren tot de volgende dag.

5. Maak de dressing door 3 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap te mengen met gepureerde gedroogde tomaten. Zet die tot gebruik weg.

6. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes. Zet die ook weg tot gebruik.

7. Verwarm de olie in de koekenpan op een niet te hoog vuur. Bak hierin de auberginepakketjes steeds 2 minuten per kant (ongeveer). De tomaten en mozzarella binnenin moeten de kans krijgen om warm te worden.

8. Schik de pakketjes per twee stuks op (voorverwarmde) bordjes. Druppel de dressing van olie, citroensap, gedroogde tomaatjes er overheen. Sprenkel de pijnboompitjes erover en verdeel de resterende blaadjes basilicum over de pakketjes.


👉🏽 Verwarmde borden: Eten wat warm moet blijven, is lekkerder als de borden zijn voorverwarmd. Niet iedereen heeft een bordenwarmer. Je kunt borden met een dun laagje water ook de magnetron zetten of simpelweg afspoelen (en daarna afdrogen) onder heel heet water. Daarna meteen de gerechten erop leggen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page