top of page

Kalkoenfilets met tomaten en balsamico

Tacchino con pomodori e balsamico

Ingrediënten 4 personen

4 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 theelepel chiliflakes

4 kalkoenfilets platgeslagen en in grove stukken gesneden

Peper en zout

15-25 kleine tomaatjes in vieren gesneden

5-6 eetlepels balsamico-azijn

eventueel scheutje water


Takje rozemarijn

Koekenpan


🕐 15🔪20 🍳 ️ 👩🏼‍🍳


1. Als je de kalkoen plat slaat worden het grote stukken. Snijd ze dan in kleine porties van ongeveer 10 bij 5 centimeter.

2. Verhit op een laag vuur in een koekenpan de olijfolie. Snijd de knoflook in plakjes en doe ze erbij, of pers het teentje uit boven de olie. Doe de chiliflakes erbij.

3. Maal peper en zout over de kalkoenstukken en leg ze in de koekenpan met olijfolie. Bak ze om en om, zodat ze aan alle kanten een beetje gebakken zijn. Ze moeten niet bruin worden!

4. Gooi alle tomaatjes bij de kalkoenlapjes en laat die op een laag vuur zacht worden.

5. Doe nu de balsamico-azijn erbij. Een beetje te veel: is niet erg. Liever wat meer dan te weinig.

6. Laat nu de tomaten mengen met de balsamico. Als er te weinig vocht in de pan zit: giet er een beetje heet water bij. Doe de deksel op de pan en laat tenminste 10-15 minuten het vlees zacht worden en de balsamico met de tomaten mengen.

7. Serveer de kalkoen direct met de saus in een ondiepe schaal en giet het tomaten-balsamicomengsel er overheen. Geef er grof brood bij en een frisse salade.👉🏽 Uiteraard is dit recept ook te maken met kipfilets die je plat slaat.


 

Leuk om te weten

Dit recept is ontstaan in Elmo bij Sorano. We waren er jaren geleden op vakantie en hadden een huisje gehuurd in dit gehucht. Het enige probleem was dat de plaatselijke kruidenier een heel beperkte voorraad had. De supermarkt was een stuk verder rijden en daar hadden we niet altijd zin in. De kalkoenlapjes waren er wel. Voor de rest hadden ze heel veel tomaatjes en een uitgebreide keuze in balsamico-azijn. Dat werd dus experimenteren en daar kwam dit gerecht uit naar voren. Er bestaat een ook 'witte' balsamico-azijn met een zeer delicate smaak. Probeer die ook eens.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page