top of page

Pavlova met romige mascarpone en fruit

Pavlova con crema di mascarpone e frutti di bosco

Ingrediënten 8 personen

3 eiwitten

150 gram suiker

1,5 theelepel citroensap

1,5 eetlepel maïzena


250 ml slagroom

4 eetlepels vanillesuiker

500 gram mascarpone

eventueel poedersuiker naar smaak


mixer

Rood fruit zoals frambozen, bessen, bramen of aardbeien


🕐 20🔪90-120⏱️5✔️ 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳


1. Verwarm de oven met boven- en onderwarmte voor op 100 graden.

2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker, citroensap en maïzena stijf. De basis is nu klaar. Je kunt één grote pavlova of meerdere kleine pavlova’s maken.

3. Teken voor een grote pavlova een cirkel van 20 cm op een vel bakpapier. Teken voor kleine pavlova's cirkels met een doorsnede van 6 cm op het bakpapier. Gebruik een stift, zodat je aan de achterkant van het bakpapier ook de cirkels ziet, want daarop spuit je de crème.

4. Gebruik een spuitzak of maak van een zipperbag een spuitzak door een hoekje eruit te knippen. Vouw de zak aan de bovenkant naar buiten om zodat je die goed diep kunt vullen met de crème.

5. Vul de zak met de crème en spuit de gewenste grootte op de achterkant van het bakpapier. Zorg dat je in de kleine pavlova's een kuiltje maakt, zodat die later gemakkelijk gevuld kunnen worden.

6. Bak de grote pavlova 2 uur in de oven. De kleine pavlova's worden in 1,5 uur gebakken. Schakel na die tijd de oven uit en doe de ovendeur open. Laat de pavlova rustig afkoelen in de oven.

7. Belangrijk is dat het bakpapier loslaat van de pavlova(‘s), probeer dit na het bakken voorzichtig te verwijderen zodat de pavlova('s) niet breken.

8. De pavlova('s) kunnen nu worden bewaard in een luchtdichte doos: maximaal 3 dagen.


Vulling

1. Giet de koude slagroom in een schone kom. Voeg de vanillesuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.

2. In een aparte kom roer je de mascarpone een beetje los. Niet te veel, het gaat er vooral om dat de mascarpone iets zachter wordt. Als je te lang en te hard roert, wordt de mascarpone te dun en wordt het lastig om een mooie stevige crème te maken.

3. Als de slagroom stijf is, voeg je de mascarpone toe. Mix op een lage stand tot een romig geheel. Mix niet te lang. Voeg eventueel wat poedersuiker toe voor een zoetere smaak.

4. De crème kan afgedekt in de koelkast ook 3 dagen worden bewaard.


Opmaken pavlova('s)

1. Snijd het grotere fruit vast klein en mix de rode en donkere kleuren in een bakje.

2. Spuit of lepel de vulling in de pavlova('s). Verdeel het fruit er overheen.

3. Graneer eventueel met een takje munt.


👉🏽 Je kunt de pavlova's op allerlei manieren vullen. Alleen slagroom gebruiken voor de vulling? Dat kan ook. Wil je een chocoladepavlova? Doe dat wat cacaopoeder door de basis waarvan je de pavlova's bakt. Vul het geheel met een mokkacrème door wat koude sterke koffie door de vulling te roeren. Maak het geheel af met amandelkoekjes of rumboontjes.

Probeer ook eens granaatappelpitjes als fruit.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page