top of page

Broodsoep met veel groenten

Zuppa di pane

Ingrediënten 4-6 personen

1 stevig ongesneden brood

2 witte of gele uien

3 stengels bleekselderij

4-5 middelgrote wortels

1 courgette

300 gram spinazie

3-4 tomaten

evt 1 aardappel of cannellinibonen

1,5 liter groenten- of kippenbouillon

1/2 glas rode wijn

Olijfolie (naar behoefte)

Tijm, marjolein en oregano

Peper en zout

Gedroogde chilipepers

Evt. Beetje parmezaanse kaas

Oven en ovenschaal

Snijmachine

🕐 30🔪 40-60 🍳 15 ⏱️ ✔️ 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳


1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het brood met een snijmachine in heel dunne plakjes. (Heb je geen snijmachine dan kun je ook heel dunne toastjes gebruiken en deze stap overslaan). Leg de plakjes op bakpapier op een ovenplaat en laat ze roosteren gedurende ongeveer 10 minuten. Let erop dat ze niet te bruin worden.

2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een diepe pan en doe er wat chilipepertjes in. Bak de ui goudgeel op een laag vuur.

3. Maak de bouillon alvast.

4. Snijd nu de bleekselderij, de wortel(tje)s en courgette fijn. Voeg de bleekselderij bij de ui en laat die ook zacht worden. Voeg daarna de fijngesneden wortels toe, zacht laten worden en vervolgens de courgette. Voeg tussendoor wat tijm en marjolein toe, en wat peper en zout.

5. Hak de spinazie fijn en voeg bij de overige groenten. Als het mengsel te droog wordt, voeg er dan steeds kleine beetjes bouillon aan toe. Voeg nu andere ingrediënten als aardappel en cannellinibonen (eerder geweekt en gekookt).

6. Blus nu ook af met wat rode wijn en zet het vuur ietsjes hoger.

7. Snijd de tomaten fijn en voeg die bij alle groenten als de wijn wat is verdampt.

8. Proef en voeg peper, zout en oregano toe. En eventueel nog wat bouillon zodat het net allemaal wat vochtiger.

9. Laat het geheel rustig sudderen voor ongeveer 15-20 minuten. De kookplaat kan nu worden uitgedraaid en de deksel kan op de pan. Tot dit moment kan de soep 1 dag van tevoren worden voorbereid.

10. De bereiding. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm eventueel de soep weer. Leg in een braadslee of grote ovenschaal eerst een laagje van de dunne geroosterde sneetjes brood of de toast. Schep daar met een pollepel een laag soep op. Dek weer af met een laag soep. Rasp er eventueel een laagje parmezaan overheen.

11. Zet de soep in de oven totdat de kaas is gesmolten. Je kunt de soep eventueel wat laten afkoelen en dan eten of meteen heet serveren.


👉🏽 Deze soep is gemaakt met heel veel groenten. Hierin kun je variëren. In de winter kan zelfs boerenkool worden toegevoegd. Het is ook lekker om wat cannellinibonen toe te voegen. Wil je een heel andere smaak, bak dan veel uien, voeg ook bouillon toe en maak een soort uien-broodsoep.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page