top of page

Taartje met courgette uit de oven

Flan di zucchine al forno

Ingrediënten 4 personen

2 middelgrote courgettes

60 gram boter

4 eieren

160 ml melk

80 gram bloem

30 gram geraspte emmentaler (of een andere pittige kaas)

50 gram geraspte parmezaanse kaas

Oregano, zout en peper1 ronde ovenschaal van 20 cm

4 ronde ovenschaaltjes van 10-12 cm

Mixer🕐 20🔪 20 ⏱️ 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳


1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Haal de helft van de boter af (30 gram) en doe dat in de ovenschaal of verdeel blokjes over de kleinere schaaltjes.

3. Smelt de overige 30 gram in een pannetje. Niet laten verbranden!

4. Was de courgette en snijd er in de lengte dunne plakken van met een aardappelschiller of mandoline. Zet apart.

5. Breek elk ei in een bakje om te controleren of het goed is. Doe het daarna in een diepe kom. Voeg de 160 ml melk, 80 gram bloem toe, de gesmolten 30 gram boter, de 30 gram geraspte emmentaler, 50 gram geraspte parmezaanse kaas.

6. Meng alles met een mixer goed door elkaar en voeg dan een beetje oregano, flink wat peper uit de molen en zout toe. Proef af en toe, want de kaas is ook wat zouter, dus het kan snel te veel zijn.

7. Zet de ovenschaal of de kleine schaaltjes kort in de hete oven om de boter te laten smelten. Haal ze eruit en verdeel met een kwastje goed door de schaal of de schaaltjes.

8. Giet het mengsel van eieren, bloem, boter en kaas in de schaal of verdeel gelijk over vier schaaltjes. Leg nu de lange plakken courgette zijwaarts (dus met de smalle kant naar beneden) in de vorm(en) en drapeer er mooie cirkels van (zie foto).

9. Zet de schaal of schaaltjes in het midden van de oven en bak ze 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur tot 200 graden en bak nog eens 10 minuten. Doe tussendoor de ovendeur NIET open.

10. Serveer de taart of taartjes direct. Doe er eventueel nog wat zwarte peper uit de molen overheen.👉🏽 Je kunt allerlei soorten kaas gebruiken, maar zorg wel voor een pittige kaas in plaats van Emmentaler.


👉🏽 Probeer dit recept ook eens met gedroogde tomaatjes of paprika. Dat kan samen met de courgette of apart..Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page